My Blog

Jacco Westerbeek

  • jaccowesterbeek-1
  • jaccowesterbeek-4
  • jaccowesterbeek-2
  • jaccowesterbeek-3

Waarom samenwerking met AvW2

Na een succesvolle en plezierige samenwerking met Jos Vervoort bij woningcorporatie Vivare was direct duidelijk dat we meer zouden gaan samenwerken. Dat konden wij onszelf en onze klanten niet onthouden. Hoewel ik actief ben voor een breed klantspectrum, denk ik dat mijn persoonlijkheid goed past bij maatschappelijke dienstverleners zoals woningcorporaties en waterbedrijven die naast klantgericht ook degelijk moeten opereren. Met de mensen van AvW2 krijg ik beter zicht op de die markt en de markt mogelijk op mij.

Jacco bij de klant

Voor tal van private en publieke dienstverleners ben ik inmiddels bijna 15 jaar als organisatie ontwikkelaar actief om de ontwikkeling van organisatie en mens hand in hand te laten gaan. De eerste tien jaar van mijn carrière kreeg ik de kans om het vak van veranderaar te leren bij BSO/Origin. In mijn periode als zelfstandig ondernemer sinds 2000 werk ik voor opdrachtgevers uit industrie, transport & logistiek, ict, energie, hoger onderwijs, woningcorporaties, sociale verzekeringen, maatschappelijke dienstverlening, rijks- en gemeentelijke overheden.

Jacco bij AvW2

Bij mijn opdrachtgevers slaag ik er in om plannen en strategieën uit de ivoren torens te houden door te co-creëren met medewerkers en hun klanten. Ik creëer beweging door anders dan gebruikelijk tegen ontwikkelvraagstukken aan te kijken. Door met mensen van binnen en buiten de organisatie in gesprek te gaan, creëer ik draagvlak en vermogen (competenties) om de gewenste ontwikkeling vorm te geven. Ik heb zelden een eigen voorkeur voor een oplossing en meet mijn succes af aan de waardering van stakeholders. Dat levert mooie verandertrajecten op waarin zowel mensen als organisaties groeien. Met mijn veranderkundige visie en hands-on ervaring kan ik mogelijk iets toevoegen aan de waarde van AvW2 voor haar opdrachtgevers.

Jacco privé

Ik beleef naast mijn werkende bestaan samen met mijn lieve echtgenote ‘het spitsuur van het leven’ met drie kinderen in de puberleeftijd. Zij vragen om aandacht, begeleiding, kaders én vrijheid. Dat levert naast ‘discussie’ ook veel plezier en geluk op. De passie die we delen is de sport. Ik ben veel te vinden aan de lijn bij de hockeyvelden waar de kinderen spelen. Zelf zit ik (twee) wekelijks met vrienden op de mountainbike op de prachtige Zuidwestelijke Veluwe. In datzelfde gebied maken we lange wandelingen met Storm, de hond. En drinken we bij terugkomst een lekker glas wijn.

Contact met Jacco

avw2Jacco Westerbeek